Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

#snackapsykiskohälsa lucka nummer 8

Hur kan man som förälder hjälpa en tonåring som mår psykiskt dåligt? I programserien “Dolt under ytan”, som nyligen hade premiär på SVT, får frustrerade och oroliga tonårsföräldrar vägledning genom dramatiserade möten mellan föräldrar, tonåringar och psykolog i terapi.

Har du några bra tips på hur man kan hantera psykisk ohälsa inom familjen? Var med i snacket du med! #snackapsykiskohälsa

Läs mer om vår kampanj #snackapsykiskohälsa på www.snackapsykiskohalsa.com

 

 

Relaterade artiklar

#snackapsykiskohälsa lucka sju

Publicerad den 07.12.2021, admin

Hur kan skolor arbeta för att öka kunskapen om psykisk ohälsa? Vi har tagit fram en studiehandledning, för att bland annat skolor ska få tips på hur man kan arbeta för att förebygga och upptäcka psykisk ohälsa i god tid.

Läs mer

Snacka om självskadebeteende

Publicerad den 19.11.2021, admin

Självskadebeteende är ingen diagnos, utan ett tecken på att du mår psykiskt dåligt. Ofta försöker man skada sig själv fysiskt genom att skära dig eller överdosera läkemedel, som ett sätt att hantera svåra känslor.

Läs mer

Snacka om ångest

Publicerad den 17.11.2021, admin

I vår nya folder kan du läsa mer om ångestsyndrom; vad det är och var du kan vända dig om du själv eller en anhörig har ångest.

Läs mer