Vår blogg om psykisk ohälsa

Rösterna från personer med psykisk ohälsa behöver stärkas och synas mer i debatten. Därför driver vi RSMH-bloggen, där människor med egna erfarenheter skriver inlägg.

På bloggen kan du läsa aktuella inlägg med fokus på social och psykisk hälsa. Bloggen är en brukarblogg, vilket innebär att alla som skriver här har erfarenhet av psykisk ohälsa. Antingen för egen del eller som närstående.

Alla skribenter förväntas dela RSMH:s grundläggande värderingar, men är utifrån det fria att framföra sina egna tankar och åsikter. Texterna stämmer alltså inte alltid överens med de frågor som RSMH driver som förbund.

Bild på Lovisa Rydén

Världens ljus

Publicerad den 04.01.2021, Sara Rooth

”Att leva under denna pandemi har varit som att leva i en bubbla där alla väggar är gjorda av speglar. Som att leva under ett mikroskop som man själv tittar i. Man kan inte fly undan sig själv, man ser allt man gör, alla handlingar måste analyseras och granskas noga”, bloggar Lovisa Rydén.

Singeljul med katten

Publicerad den 21.12.2020, Sara Rooth

” Det känns viktigt att förstora det positiva i tillvaron.  Det har jag inte alltid orkat eller kunnat. KBT-terapins tekniker har gett mig den möjligheten liksom mindfulness,” bloggar Ann Sofie Höij inför julen.

Det lider mot jul

Publicerad den 14.12.2020, Sara Rooth

 

”Jag skall göra mitt bästa i alla fall. Bättre kan jag inte.
Först och främst skall jag ställa bort dessa osynliga krav som jagar och stressar mej.
”Ska vara”. Det behöver inte alls vara så. Det kan vara Jul ändå.” bloggar Ylva Kristina Larsson i en juldikt.