Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Snacka om bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom kallas också manodepression, och innebär att du går igenom depressioner och maniska episoder. Ungeär en procent av svenskarna beräknas ha bipolär sukdom. Det är viktigt att du vet att du inte är ensam. Det finns hjälp att få.

När du hamnar i ett maniskt tillstånd kan du känna dig extremt upprymd eller överdrivet lättirriterad. Du kan vara full av energi och ha impulser som inte går att stoppa. När du är deprimerad kan allting kännas svårt och du kan fastna i negativa tankar. Mellan perioderna brukar man må bättre och kunna leva som vanligt.

Känner du igen dig i symptomen, eller är du anhörig till någon som har bipolär sjukdom? I vår folder kan du läsa mer om sjukdomens symptom, men framför allt om vilken hjälp du kan få och vart du kan vända dig för att få hjälp. Klicka här för att komma till foldern.