Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem eller ger en gåva till oss hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Din gåva hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Revansch - RSMH:s tidning om psykisk ohälsa

Revansch är vårt utåtriktade, matiga magasin som behandlar de flesta aspekter av psykisk hälsa och ohälsa. Här hittar du intervjuer och livsberättelser av både kända och okända personer med psykisk ohälsa. Du kan också läsa om aktuella samhällsfrågor och om ny forskning kring terapier, läkemedel och stödinsatser.

Vi intervjuar till exempel kända musiker, skådespelare eller youtubare som pratar om sitt dåliga mående och sina strategier för att förbättra sin psykiska hälsa. Varje nummer har en temadel, där läsaren får fördjupa sig i ämnen som exempelvis ekonomi, kultur eller ensamhet. Tidningen innehåller utöver detta nyheter, korsord, hälsotips, föreningssidor med mera. Revansch har givits ut sedan 1980.

Senaste Revansch!

Nu är Revansch nummer 2-2019 ute!
Det har temat beroende, eftersom det är ganska vanligt att personer med psykisk även är beroende av alkohol eller droger. På omslaget ser du skådespelaren Morgan Alling som intervjuas om hur han återhämtat sig från sin traumatiska barndom.

Bläddra i Revansch!

Här kan du läsa om psykisk ohälsa i tidigare nummer av Revansch. De ligger kvar ungefär ett år efter utgivningsdatum, sedan byts de ut. Vartannat nummer är på 24 sidor och vartannat är på 32. Klicka på omslaget för att bläddra!

Mönster i trianglar.

Vill du ha Revansch i brevlådan?

Det finns två sätt att få tidningen Revansch i brevlådan fyra gånger om året. Antingen tecknar du prenumeration för 205 kronor, klicka här. Eller så blir du medlem i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH och får tidningen kostnadsfritt plus andra förmåner, läs mer här.

Chefredaktör för Revansch Anna Langseth

Revansch ger dig tips till återhämtning och håller dig uppdaterad när det gäller politiska beslut som berör människor med psykisk ohälsa. Hoppas att du får en trevlig läsning! - Anna Langseth, chefredaktör Revansch