Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Revansch - RSMH:s tidning om psykisk ohälsa

Tidningen Revansch - om psykisk hälsa och ohälsa ur ett samhällsperspektiv. Medlemstidning för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, med nyheter, intervjuer och granskningar. I Revansch kommer personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa och psykiatriska diagnoser till tals.

Senaste Revansch

Revansch nummer 2/2022 är en val-special. Samtliga riksdagspartier har lämnat sina vallöften för förbättrad psykisk hälsa, och en bättre ekonomi för den som har psykisk funktionsnedsättning. Socialminister Lena Hallengren på frågor från Revanschs läsare. Kulturen handlar om hiphop med psyket i fokus.

Artiklar

Du kan bläddra i äldre nummer som pdf genom att klicka på bilderna ovan.
På rsmh.se kan du läsa ett axplock av artiklarna ur Revansch.
Om kamratstöd: Livet vände med rösthörargrupp
Om kamratstöd: Tillsammans på stan och i vårddjungeln
Kultur: Poddare vill bryta stigma
Kultur: Ny bok – Styvsystrar när samhället moderniserades
Granskning: Minskande trend för personligt ombud oroar
Reportage: ”Tryggt att Stöttecenter finns”

Revansch på Facebook: https://www.facebook.com/tidningenrevansch 

Lyssna på tidningen på webben, en inläst version finns från och med 2022: Lyssna här

Vill du prenumerera på Revansch?

Bli medlem i RSMH och få Revansch fyra gånger per år. Om du vill läsa vår medlemstidning Revansch utan att bli medlem, så kan du köpa en prenumeration. Det är ett bra alternativ för en förening, vårdmottagning eller ett bibliotek. I tidningen finns nyheter, kultur, temasidor med fokus på psykisk hälsa och ohälsa. En prenumeration kostar 250 kronor per år.