Kunskap ger självförtroende

Studierna är en av de viktigaste delarna inom RSMH. Utbildning är viktig för att du ska kunna utvecklas både som individ och som medlem. Kunskap ger självförtroende. Via studierna kan du få kraft att delta i samhället och tillsammans med andra tillvarata dina intressen.

På grund av den nu rådande situationen har alla fysiska kurser för tillfället ställts in. Vi hoppas på att kunna återuppta våra utbildningstillfällen så småningom. Tills dess anordnar vi en del webbinarier och digitala kurser och träffar. Håll utkik på vår sida Aktuellt för mer information!

Ta hand om er och varandra!

Introduktion för nya styrelser

Nu finns möjligheten för alla som är nya i styrelsen att delta i ett webbinarium där vi går igenom styrelsens uppdrag, roller och några praktiska tips om hur man får arbetet att fungera. Även om du varit med i en styrelse tidigare är du välkommen på träffen. Vi möts på Zoom, en länk kommer att skickas ut innan träffen. Anmäl dig via länkarna nedan:

18 maj kl. 16.00-18.00

16 juni kl. 16.00-18.00

Läger i Backe, Jämtland 13-17 september 2021

Deltagaravgiften är 750 kronor
Resdag är söndag den 12 september och lägret börjar den 13 september.
I avgiften ingår resa tur och retur samt alla måltider.
Inkvartering sker i dubbelrum, men enkelrum kan ordnas.
Du behöver inte ta med dig lakan eller handdukar.
Här är väldigt naturskönt med Fjällsjöälven som rinner intill.
Mycket björkar och små vattendrag smälter in i samhällsmiljön.

Upplysningar om lägret lämnas av:
Tore Hansson, 070 – 525 12 07, po.stromsund@telia.com
Sista anmälningsdagen är måndag den 28 juni.
Anmälan skickas till: RSMH-Fjällsjö Lasarettsvägen 21, 883 95 Backe.
Anmäl dig via formuläret här.

Lägret genomförs underförutsättning att smittläget tillåter.

Hantverk och återhämtning

Studier finns både i lokalföreningar och på andra nivåer i RSMH. Det kan röra sig om kurser eller studiecirklar i till exempel friskvård, återhämtning eller hantverk. Du kan också själv starta en studiecirkel tillsammans med dina kamrater.

Starta en studiecirkel

Som medlem i RSMH har du möjlighet att starta en studiecirkel. Det är enkelt och man deltar på lika villkor. Börja med att ta kontakt med ditt lokala ABF-kontor. Bäst är att ta kontakt med dem i januari för att planera våren och sommaren, och i augusti för höstens studiecirklar.

En studiecirkel måste innehålla minst tre sammankomster, tre deltagare och nio studietimmar (en studietimme är 45 minuter). Några exempel på ämnen man kan studera är: psykologi, socialpolitik, föreningskunskap, friskvård, matlagning och mycket annat. RSMH har mycket studiematerial som ni kan använda. Du hittar en förteckning över materialet här.