Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem eller ger en gåva till oss hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Din gåva hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt i RSMH

Här hittar du nyheter från Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, som handlar om vårt arbete men också om psykisk ohälsa, hälsa, psykiatri, diagnoser, stöd från socialtjänsten och vår organisationstidning Revansch.

Händer som skriver på ett tangentbord.

Vill du blogga om psykisk ohälsa?

Publicerad den 20.08.2019, Lena Andersson

RSMH-bloggen söker dig  som vill blogga om dina egna erfarenheter av psykisk ohälsa.

Försäkringskassan bör förbättra handläggningen för personer med psykisk ohälsa, skriver Barbro Hejdenberg Ronsten, RSMH:s förbundsordförande i en debattartikel i Expressen.

RSMH i två debattartiklar under sommaren

Publicerad den 13.08.2019, Anna Langseth

Under sommaren har vår nya förbundsordförande Barbro Hejdenberg Ronsten fått två debattartiklar publicerade i rikstäckande media, dels i Expressen, dels i ECT. Den ena handlar om Försäkringskassan och den andra om transporter av ungdomar som omhändertagits enligt LVU i ETC. Här kan du läsa debattartiklarna i sin helhet.

Barbro Hejdenberg Ronsten, förbundsordförande i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, skriver om ensamheten som drabbar många med psykisk ohälsa.

Ensamheten är en samhällsfråga – apropå Hanne Kjöllers krönika

Publicerad den 03.07.2019, Anna Langseth

Att undvika ensamhet är ett individuellt ansvar, skrev Hanne Kjöller den 2 juli i Dagens Nyheter. Men vi håller inte med.
”Att ensamheten ökar bör ses som ett samhällsproblem, där fattigdom och minskade möjligheter att få billig psykoterapi faktiskt bottnar i politiska beslut”, skriver Barbro Hejdenberg Ronsten, RSMH:s förbundsordförande, i en replik som publicerades på dn.se.

Personer som skakar hand över ett bord med en dator

Var med i undersökning om internet!

Publicerad den 20.06.2019, Anna Langseth

Begripsam, som RSMH samarbetar med i projektet Diplomerat Digital, genomför just nu en undersökning som heter ”Svenskarna med funktionsnedsättning och internet 2019” där personer med psykisk ohälsa kan delta.

Revansch nr 2-2019 beskuret omslag, endast ögonen syns på kändisen med psykisk ohälsa

Ny Revansch 10 juni

Publicerad den 03.06.2019, Anna Langseth

Den 10 juni 2019 kommer ett nytt nummer av Revansch ut. Den är fullspäckad med artiklar från RSMH:s kongress som var i maj, men innehåller också mycket annat viktigt såsom ett tema om samsjuklighet – alltså då man både har psykisk ohälsa och beroendeproblematik.

Jimmie Trevett, första ersättare i förbundsstyrelsen för Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH

Jimmie Trevett – Ny andre vice ordförande i Funktionsrätt

Publicerad den 21.05.2019, Anna Langseth
Deltagarna på RSMH:s kongress 2019. Demokratisk, ideell organisation för psykisk hälsa, psykisk ohälsa.

Kongressuttalande 2019: Krisläge – Stödet måste förbättras för socialt utsatta med psykisk ohälsa

Publicerad den 14.05.2019, Anna Langseth