Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Poddar om psykisk ohälsa

När det kommer till mer nischade poddar kring psykisk hälsa är valmöjligheterna många. Revansch har tagit ett grepp kring utbudet och lyfter fram och tipsar om poddar som har lite olika målgrupp, men som alla har psykisk hälsa som gemensam nämnare.

En podd eller podcast är som ett traditionellt radioprogram, men du kan lyssna när och var du vill – i mobiltelefon, dator eller surfplatta. De flesta väljer att lyssna via en app i mobilen och du kan då också prenumerera på podden för att inte missa när det kommer ett nytt avsnitt. På Iphone finns appen Podcaster och på Android Google Podcasts. Poddar går också att hitta på bland annat Spotify, Acast, Podme, SR Play eller Soundcloud. Vissa är gratis för användaren, medan vissa är betaltjänster.

Radio Galen

LYSSNA: Sök på “radio galen” på rsmh.se eller lyssna via shows.acast.com/radio-galen

Radio Totalnormal

LYSSNA: Sänds i Stockholms närradio 101,1 Mhz, på torsdagar kl 14.00–15.30. Man kan också sitta med i livepubliken varannan torsdag på Fountain House på Götgatan 38 i Stockholm. Podden finns i Itunes, på soundcloud.com/radio-totalnormal eller i podcast-appen i din mobil.

Ångestpodden

LYSSNA: Klicka här för att lyssna från din dator. Du hittar också Ångestpodden på Itunes, Spotify, Acast eller i podcast-appen i din mobil.

Kafferast i kunskapsfabriken

En podd där man får möta personer som har egen erfarenhet eller anhörigerfarenhet av psykisk ohälsa, personer som använder sin erfarenhet till att förändra vården eller samhället samt beslutsfattare, forskare och experter. Görs av paraplyorganisationen NSPH – Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa.

LYSSNA: Via nsph.se/series/kafferast-i-kunskapsfabriken, Spotify eller i podcast-appen i din mobil.

P3 Psykologen

I radioprogrammet och podden P3 Psykologen tar Hanna Hellquist tillsammans med psykologen Lasse Övling upp ungas psykiska hälsa. I varje avsnitt har psykologen ett djupgående samtal med en lyssnare.

LYSSNA: På sverigesradio.se/p3psykologen, Spotify, SR Play-appen eller i podcast-appen i din mobil.

Sinnessjukt

En podd där författaren Christian Dahlström tar upp ämnen som depression, ångest, social fobi, panikångest, förlossningsdepression och andra former av psykiska problem.

LYSSNA: Via sinnessjukt.se, Spotify eller i podcast-appen i din mobil.