Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Snacka om depression

Mer än var tredje kvinna och var fjärde man får en depression någon gång i livet. Alla kan få det, oavsett bakgrund eller ålder. Det är vanligt att du känner dig mycket låg och att du inte har ork eller intresse för saker som du vanligtvis tycker är roliga. Det är viktigt att du söker hjälp och får rätt vård.

En depression kan triggas av yttre omständigheter, som stora livsförändringar, sorg eller stress. För att det ska räknas som depression ska du ha känt så här i mer än två veckor. Ju längre du går med dina symptom, desto värre riskerar depressionen att bli. Därför är det viktigt att snabbt söka vård. Läs mer om detta och annat i vår nya folder om depression.