Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Föreningssidan

Här samlar vi nyheter som är bra att känna till för er i våra lokalföreningar. Det finns också information för er som funderar på att starta en ny lokalförening. Nedan finns en direktlänk till info om RSMH:s kongress i maj 2023. Om ni saknar något eller har förslag på förbättringar så kan ni alltid mejla oss, forening@rsmh.se

RSMH-nytt

I vårt månatliga informationsblad RSMH-nytt informerar vi på Förbundskansliet er i lokalföreningarna om viktiga händelser inom RSMH. Här kan ni läsa om det senaste som hänt eller som kommer att hända och ofta skickas viktiga blanketter och uppgifter ut med bladet.

Ett växande RSMH!

Våra medlemmar är det viktigaste vi har och själva grunden till allt vårt arbete. Men för att vi ska höras med en starkare röst och på ett bättre sätt kunna utföra vårt viktiga arbete, behöver vi nu bli fler. Tillsammans med våra föreningar påbörjar vi nu ett arbete för ett växande RSMH.

Nyheter för våra föreningar

 

RSMH utlyser forskningsstipendium 2024

Publicerad den 21.02.2024, Åke Nilsson

Nu utlyser vi 2024 års forskningsstipendium på 100.000 kronor ur RSMH:s Minnes- & stipendiefond. Enligt fondens stadgar kan stipendium sökas av person som bedriver humanistiskt och socialt inriktad forskning som kan leda till ett bättre liv för människor med psykisk ohälsa.

Anna Maria Broström och Anna Bennich sitter vända mot varandra i varsin stol med en blomma mellan.

Psykologen Anna Bennich talar ofrivillig ensamhet med RSMH

Publicerad den 21.02.2024, Marja Beckman

Hur kan vi göra för att känna oss mindre ensamma eller hjälpa andra som är ensamma? Se samtalet med psykologen och författaren Anna Bennich.

Lindha Holmqvist porträtt

RSMH-bloggen: Jag är både skör och stark 

Publicerad den 19.02.2024, Marja Beckman

Vissa dagar är tuffare än andra. ”Jag vill leva mitt liv och inte hållas kvar av det förflutna. Men det finns en osynlig kedja som binder mig till mitt förflutna”, skriver Lindha Holmqvist på RSMH-bloggen.

Kontakta oss (1)

Skicka ett meddelande till kansliet. Du kan även bifoga en fil nedan.

  • Max filstorlek: 50 MB.