Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Föreningssidan

Här på Föreningssidan samlar vi nyheter och annat som är bra att känna till för er i våra lokalföreningar. Det finns också matnyttig information för er som funderar på att starta en ny lokalförening någonstans i Sverige. Ni hittar allt i menyn till vänster, och genom att klicka vidare på länkarna där i. Om ni saknar något eller har förslag på förbättringar så kan ni alltid mejla oss, foreningssupport@rsmh.se

RSMH-nytt

I vårt månatliga informationsblad RSMH-nytt informerar vi på Förbundskansliet er i lokalföreningarna om viktiga händelser inom RSMH. Här kan ni läsa om det senaste som hänt eller som kommer att hända och ofta skickas viktiga blanketter och uppgifter ut med bladet.

Ett växande RSMH!

Våra medlemmar är det viktigaste vi har och själva grunden till allt vårt arbete. Men för att vi ska höras med en starkare röst och på ett bättre sätt kunna utföra vårt viktiga arbete, behöver vi nu bli fler. Tillsammans med våra föreningar påbörjar vi nu ett arbete för ett växande RSMH.

Nyheter för våra föreningar

 

Tankfull skolflicka vid bänk

Unga medlemmar tycker till om stödet i skolan

Publicerad den 20.05.2022, Malin Wigg

Som en del av Funktionsrätt Sveriges valarbete kring skolan, så har RSMH:s unga medlemmar tyckt till om hur skolan kan förbättras för personer med psykisk funktionsnedsättning/psykisk ohälsa.

tandborstar i glas

RSMH stödjer Tandhälsoförbundets uppmaning till Socialstyrelsen

Publicerad den 20.05.2022, Malin Wigg

Tandhälsoförbundet uppmanar Socialstyrelsen att snarast  korrigera  de nationella riktlinjerna så att tandläkare vågar ta bort rotfyllda och infekterade tänder. RSMH kommenterar och stödjer Tandförbundets uttalande.

Debattartikel i DN: Skollagen fungerar inte för funktionsnedsatta elever

Publicerad den 20.05.2022, Malin Wigg

RSMH står tillsammans med tio andra intresseorganisationer bakom debattartikeln i DN kring att den likvärdiga skolan inte verkar gälla elever med funktionsnedsättning.

Kontakta oss (1)

Skicka ett meddelande till kansliet. Du kan även bifoga en fil nedan.
  • Max filstorlek: 50 MB.