Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Snacka om bipolär sjukdom

Bipolär sjukdom kallas också manodepression, och innebär att du går igenom depressioner och maniska episoder.

När du är deprimerad kan allting kännas svårt och du kan fastna i negativa tankar. När du hamnar i ett maniskt tillstånd kan du istället känna dig extremt upprymd eller överdrivet lättirriterad. Du kan vara full av energi och ha impulser som inte går att stoppa.

Känner du igen dig i symptomen, eller är du anhörig till någon som har bipolär sjukdom? I vår folder kan du läsa mer om sjukdomens symptom, men framför allt om vilken hjälp du kan få och vart du kan vända dig för att få hjälp. Klicka här för att komma till foldern.

Relaterade artiklar

”Som bipolär är sjukdomsinsikten väldigt viktig”

Publicerad den 30.07.2021, admin

Porträtt av skidåkaren Jonas Böhlmark som berättar om sina erfarenheter av att ha en bipolär diagnos, ur organisationstidningen Revansch.

Läs mer

”Ingen är sin diagnos”

Publicerad den 26.10.2020, Hanna Schubert

”Jag funderar emellanåt på vad ens diagnos gör med en. Själv har jag Aspergers syndrom, en lindrig form av autism”, bloggar Caroline Nilsson.

Läs mer