Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

RSMH:bloggen: om ofrivillig ensamhet

Den växande ensamheten i befolkningen kan uppfattas som en pandemi i sig, då den för med sig både fysisk och psykisk ohälsa. Precis som med många andra hälsorisker kan ensamhet brytas. Det första steget kan vara att prata om problemet.

I veckans blogginlägg skriver Jimmie Trevett om den ofrivilliga ensamheten som fysisk och psykisk riskfaktor. Trevett kommer också med ett förslag på lösning på en del av problemet; vi måste börja prata om det ännu mer. Hur kan vi börja umgås mer?

Läs hela blogginlägget här.

 

Relaterade artiklar

Lokalföreningar hittar nya sätt att umgås på

Publicerad den 23.04.2020, admin

RSMH:s lokalföreningar hittar nya, kreativa sätt att umgås på under coronapandemin. Exempelvis kör en lokalförening ut mat till medlemmar i karantän.

Läs mer

Ensamheten är en samhällsfråga – apropå Hanne Kjöllers krönika

Publicerad den 03.07.2019, admin

Att undvika ensamhet är ett individuellt ansvar, skrev Hanne Kjöller den 2 juli i Dagens Nyheter. Men vi håller inte med.
”Att ensamheten ökar bör ses som ett samhällsproblem, där fattigdom och minskade möjligheter att få billig psykoterapi faktiskt bottnar i politiska beslut”, skriver Barbro Hejdenberg Ronsten, RSMH:s förbundsordförande, i en replik som publicerades på dn.se.

Läs mer