Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Att scanna vaccinationsbevis vid aktiviteter

Hos Myndigheten för Digital Förvaltning (DIGG) kan ni i föreningarna ladda ner appen ”Vaccinationsbevis verifiering”.

Appen kan föreningen använda för att skanna av era besökares vaccinationsbevis. Att skanna vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer. Det gäller personer som är 18 år och äldre.

För att kunna använda appen behöver ni en enhet med kamera, som en mobiltelefon eller surfplatta. Appen finns tillgänglig för Android och iOS. DIGG rekommenderar att enheten använder Android- eller iOS version 8 eller senare.

Klicka här för att läsa mer om appen och om hur ni kan använda den.

Här kan ni också läsa mer om vaccinationsbevis. DIGG har samlat material som ni kan använda när ni informerar om vaccinationsbevis – här finns både informationstexter och affischer att skriva ut.

 

Relaterade artiklar

Prioritera personer med allvarlig psykisk sjukdom för vaccination mot covid-19

Publicerad den 03.03.2021, admin

Idag överlämnade RSMH tillsammans med fyra andra organisationer en skrivelse till Folkhälsomyndigheten med flera om att personer med allvarlig psykisk ohälsa bör prioriteras för vaccination mot covid-19.

Läs mer

Coronaviruset – här är RSMH:s riktlinjer

Publicerad den 13.03.2020, admin

Det finns medlemmar i RSMH som tillhör riskgrupper. Det är därför väldigt viktigt att alla besökare och anställda stannar hemma i fall de känner sig sjuka. Förbundskansliet rekommenderar också att ni skjuter på större evenemang såsom årsmöten eller medlemsmöten.

Läs mer