Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Lunchsamtal: 25 år sen psykiatrireformen, dags för en ny samhällsreform

Människor med svår psykisk ohälsa ska leva ett gott liv och vara delaktiga i samhällets gemenskap, det var tanken med psykiatrireformen som genomfördes för 25 år sedan. Då hade avvecklingen av mentalsjukhusen redan påbörjats. Boendestöd och personligt ombud utvecklades. Men hur gick det sen, vilka insatser har fungerat och vilka har inte?

Inför Världsdagen för psykisk hälsa arrangerar Riksförbundet för Social och Mental Hälsa ett digitalt lunchsamtal om morgondagens psykiatri. RSMH vill höja kunskapsnivån och engagemanget för en ökad social och psykisk hälsa.

Idag intresserar sig fler för nya sätt att organisera samhället, inte minst under pandemin har diskussion om insatser för en ökad psykisk och social hälsa tagit fart.

Vilket är nästa steg? Är förutsättningarna nu de rätta för ett samhälle där fler mår bättre? Kommer frågor runt psykisk hälsa ges större plats än tidigare?

  • När? Tisdagen den 13 oktober
  • Tid: 12.30 – 13.15
  • Var? Facebook
  • Webbinaret kommer att anordnas genom Zoom och sändas direkt på RSMH:s Facebooksida.

Medverkande:
Barbro Hejdenberg Ronsten, förbundsordförande RSMH
Åsa Moberg, författare De omöjliga – från psykiatrireform till dyr och dålig vård
Alain Topor, docent i psykosocialt arbete
Samtalsledare Anna Fredriksson, journalist och även hon författare till De omöjliga.

Anmäl dig och få inbjudan och påminnelse när sändningen börjar!

Inga fält hittades.