Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

RSMH kritiserar bristen på stöd till människor i psykiatrin

22-åriga Elin Wiklund skrevs ut från psykiatriavdelningen vid Östersunds sjukhus mot sin vilja. Åtta dagar senare tog hon sitt liv. I ett TV4-inslag från 26 januari kritiserar Annika Bostedt från RSMH bristen på stöd till människor som är sköra.

Elin Wiklund skrevs ut trots att hon var självmordsbenägen. Vi på RSMH menar att det dels är fel att skriva ut en person som är suicidal. Vi kritiserar också det faktum att patienter skrivs ut utan att få tillräckligt med stöd hemma.

– Människor som varit inne psykiatrin är sköra och behöver stöd en lång tid efteråt. Då behöver samhället vara stöd till dem, säger Annika Bostedt.

Se inslaget från TV4-nyheterna här!

Relaterade artiklar

En konversation om självmord

Publicerad den 04.10.2021, Hanna Schubert

Lovisa Rydén efterlyser ett bättre samtal om suicid. Ett där man inte lägger ansvaret på den som mår dåligt. Hon skriver på RSMH-bloggen att det inte är ett val att ta sitt liv, det är ett symptom på att någon mår mycket dåligt.

Läs mer

Trygg inkomst och socialt stöd är rätt väg till färre självmord

Publicerad den 09.09.2020, Hanna Schubert

Satsa på socialpsykiatrin i kommunerna, pröva basinkomst för utsatta grupper och förbättra Försäkringskassans handläggning – så minskar vi antalet självmord. Det skriver RSMH:s förbundsordförande Barbro Hejdenberg Ronsten och Ulrika Fritz, ordförande YPOS, Yrkesföreningen för personligt ombud, med anledning av Suicidpreventiva dagen den 10 september.

Läs mer