Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

När restriktionerna mot Corona upphör behöver vi tänka om

Idag onsdag den 9 februari upphör alla de restriktioner gällande Covid-19 som tidigare har varit gällande. Även om det nu är fritt fram att mötas inomhus och kramas, vill såväl vi på RSMH som Folkhälsomyndigheten påminna om att vi alla har ett ansvar att inte delta i smittspridningen.

Idag tas de flesta av de restriktioner kring Covid-19 som funnits på plats för att dämpa smittspridningen i samhället bort. Vi går in i en ny fas i pandemin. Så här i tider då ni i föreningarna ligger i startgroparna för att anordna era årsmöten, vill vi dock påminna om att det är rimligt att iaktta en viss försiktighet, särskilt om ni har medlemmar som inte är vaccinerade. Ovaccinerade löper fortfarande stor risk att bli sjuka och risken att bli allvarligt sjuk stiger ytterligare om man tillhör en medicinsk riskgrupp. Risken för allvarlig sjukdom ökar också med stigande ålder.

Viktiga rekommendationer

Folkhälsomyndigheten uppmanar allmänheten om följande:

  • Vaccinera dig mot covid-19 om du är 12 år eller äldre.
  • Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du är sjuk med symptom som kan vara covid-19.
  • Den som är vuxen och inte vaccinerad bör fortsatt vara försiktig, och undvika folksamlingar och trängsel inomhus.

Smittsäkra medlemsaktiviteter

Även om restriktionerna är borta pågår det fortfarande en omfattande smittspridning i samhället. Det är därför inte fel att fortsätta tänka på att anordna smittsäkra aktiviteter när ni kan. I vår handbok Kamratstöd i pandemitider finns tips och råd på hur våra föreningar har gjort under pandemin.

Det enskilt viktigaste ni i föreningen kan göra är att fortsätta hålla god handhygien och fortsätta att tydliggöra för era medlemmar att ingen som är det minsta sjuk får vistas i era lokaler.

 

Relaterade artiklar

Coronaviruset – här är RSMH:s riktlinjer

Publicerad den 13.03.2020, admin

Det finns medlemmar i RSMH som tillhör riskgrupper. Det är därför väldigt viktigt att alla besökare och anställda stannar hemma i fall de känner sig sjuka. Förbundskansliet rekommenderar också att ni skjuter på större evenemang såsom årsmöten eller medlemsmöten.

Läs mer

Smittsäkert kamratstöd

Publicerad den 10.12.2021, admin

Hur gör man för att smittsäkra sina kamratstödsaktiviteter i föreningen mitt under en pandemi? Våra föreningar har tips och råd på hur de har gjort under Coronapandemin.

Läs mer