Världsdagen för psykisk hälsa

Världsdagen för psykisk hälsa

RSMH:s 122 lokalföreningar och 21 distrikt uppmärksammar Världsdagen för psykisk hälsa 10 oktober.

 

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa är som medborgarrättsrörelse sprungen ur övertygelsen att alla har rätt till psykisk och social hälsa genom vård, återhämtning, kunskap, sysselsättning och gemenskap. Med 50 år i backspegeln har organisationen gedigen erfarenhet av att kämpa för och förbättra rättigheter för brukare och egenerfarna med psykisk ohälsa.

– De erfarenheter och kunskaper vi har ska vi dela med oss av för att förbättra insatserna och stödet för personer med psykisk ohälsa, säger Jimmie Trevett, förbundsordförande för RSMH.

RSMH-Sverige anordnar manifestationer, öppet hus, föreläsningar och utställningar med fokus på mental och social hälsa på Världsdagen för psykisk hälsa. Håll utkik på vad som händer i din förening eller kommun! Här hittar du samtliga RSMH-föreningar i Sverige.

World mental health day eller Världsdagen för psykisk hälsa infaller 10 oktober varje år och är dagen då Förenta nationerna, FN, Världshälsoorganisationen (WHO) och världen uppmärksammar psykisk hälsa globalt. Årets tema är psykisk hälsa på arbetsplatser.