Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Valspecial – Revansch nr 2:2022

Samtliga riksdagspartier har lämnat sina vallöften för förbättrad psykisk hälsa, och en bättre ekonomi för den som har psykisk funktionsnedsättning, till Revansch. Du läser dem i Revansch nummer 2 som kommer ut i juni. I samma tidning svarar socialminister Lena Hallengren på frågor från Revanschs läsare.

Revansch har intervjuat personer med erfarenhet av att ringa ambulansen vid akut psykisk ohälsa, och med erfarenhet av att bli hämtad av polisen när man mått alltför dåligt och behöver hjälp. Slutsatsen är att behovet av psykiatriambulanser, och kompetens om psykisk ohälsa hos ambulanspersonal, är avgörande för en god vård.

På kultursidorna uppmärksammas ny litteratur om ångest, och hiphop med psyket i fokus. Vi möter också Sveriges mest lästa bloggare Clara Lidström, känd som Underbara Clara, som talat om sina depressioner och utbrändhet.

I val-specialen uppmärksammas lokal kamp för fler trygga mötesplatser, och ett möte i riksdagen om sanningar och fördomar om farlig psykisk ohälsa. Vi tar del av ny forskning om hur de statliga särskilda ungdomshemmens betoning på säkerhet omöjliggör god vård.

Socialminister Lena Hallengren svarar på läsarnas frågor, bland annat ”Vill du förbjuda mekaniskt tvång inom sjukvården?” och ”Vad gör regeringen för att ge ökad tillgång till tidiga insatser för barn och unga med psykisk ohälsa?” I en enkät lämnar riksdagspartierna sina vallöften inom området ökad psykisk hälsa.

På hälsosidan lagar Revansch vegansk mat med RSMH Söder om söder. Som vanligt blir det debatt och insändare, suduko och korsord.

God läsning!

Anna Morin, chefredaktör

Vill du ha ett gratis provexemplar av Revansch? Mejla din postadress till rsmh@rsmh.se, märk mejlet Provex Revansch.