Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Ung & engagerad – nytt nummer av Revansch

RSMH:s medlemstidning Revansch kikar närmare på ungas engagemang för psykisk och social hälsa. Hur har det sett ut hos RSMH genom decennierna? Läs om PO Unga, Sundsvall Pride och föreningsengagemang.

Revansch nummer 3 har tema ung och engagerad. Papperstidningen kommer till medlemmar och övriga prenumeranter i dagarna.

Allt fler unga söker hjälp hos bup och får köa. Krav på förbättringar i skolan, och psykisk hälsa på schemat, finns från flera håll. Att skolan idag sätter in stödjande åtgärder för sent alltför ofta konstaterar Skolverket i sina rapporter. »Barn har rätt – till skola, respekt och bara vara«, skriver chefredaktör Anna Morin (Revansch nr 3/2023).

Porträttet i Revansch speglar Marika Carlsson. Den folkkära komikern berättar öppenhjärtligt om sitt liv, humor och hälsa. Hon är aktuell med sin föreställning »Smalast när man dör vinner«.

På kultursidorna intervjuar Revansch Tilda och Frida Boisen, dotter och mamma, som i boken »Aldrig släppa taget« skriver om skräcknatten när Tilda som 16-åring försökte ta sitt liv, hur de tillsammans hittat livsglädje och vägar bort från psykisk ohälsa.

Revansch hem i brevlådan

Det bästa sättet att prenumerera är att bli medlem i RSMH. Medlemskapet kostar 160 kronor det första året, sedan bestäms avgiften av den lokalförening du tillhör och det kan bli lite mindre eller lite mer.

Du kan läsa mer hos RSMH och bli medlem här

Ett alternativ för till exempel föreningar, skolor, vårdmottagningar och bibliotek är att bli prenumerant. En prenumeration kostar 250 kronor per år.

Fyll i formuläret för att prenumerera här

Läs Revansch på webben

För dig som vill lyssna på Revansch finns en inläst version som produceras med stöd från Myndigheten för tillgängliga medier, MTM: Lyssna på Revansch