Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

RSMH Strängnäs bjuder in till fika i sommar

I RSMH Strängnäs är längtan efter sommaren stor. Förhoppningarna om att kunna göra utflykter och andra aktiviteter är många. Föreningens café kommer att vara öppet för alla som vill njuta av en kaffe i solen.

RSMH Strängnäs har sedan 20 år tillbaka huserat i lokalen på Vikandergatan 12 centralt i stan. Tidigare samarbetade man med socialpsykiatrin och i dag delar föreningen lokalen med kommunens dagliga verksamhet. På eftermiddagarna och på helger är det RSMH som står för kaffeserveringen. Föreningens ordförande Göran Svanteson berättar:

– Vi serverar kaffe och olika tillbehör, lite beroende på säsong. Till sommaren köper vi in glass och säljer till självkostnadspris.

Cafét är beläget på gården till huset där föreningens lokal finns. Här skiner solen på eftermiddagarna. Om inget oförutsett inträffar kommer föreningen hålla öppet hela sommaren.

– Alla som vill är välkomna att fika. Kommer det ett större sällskap är det bra att anmäla innan så att vi hinner köpa in tillräckligt med kaffebröd och annat, säger Göran Svanteson.

För att det ska synas att det är RSMH som driver cafét har Göran beställt tröjor och västar till de som jobbar, med RSMH-logga på.

– Vi har förhållandevis god ekonomi och vi vill lägga så mycket som möjligt av våra resurser på medlemmarna.

I sommar hoppas föreningen på att kunna dra igång med sina efterlängtade utflykter igen. Bland annat har man åkt museijärnväg och kryssat på Mälaren.

Tidigare hade föreningen anställda som skötte det mesta praktiska med servering, utflykter och annat. Nu har de inga anställda längre, något Göran menar har lett till att medlemmarna blivit mer aktiva och engagerade i olika aktiviteter.

Slutligen tipsar Göran om att det är viktigt att få till en bra lösning för betalningar om man ska ha caféverksamhet, annars kan det bli trassel.

För dig som vill besöka RSMH Strängnäs café är det enklast att knappa in Vikandergatan 12, Strängnäs i GPS:en eller på mobilen. RSMH håller caféet öppet från 13.30 till 16.00 på vardagar och mellan klockan 10.00 och 14.00 på söndagar.

Text: Hanna Schubert
Foto: Göran Svantesson