Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Revansch: Tre röster om kultur

Tidningen Revansch bad tre RSMH:are svara på frågor om kulturkonsumtion och att själv skapa: Vilken kultur gillar du att uppleva? Vilken kultur skapar du själv?

Sirkka Rothzén, RSMH Skillingaryd-Vaggeryd

– Jag gillar att gå i gamla slott och var på Run-dales utanför Riga i Lettland. Det renoverades på 70-talet. I varje rum hade de satt upp information.

– Kultur är country. Jag går på musikfestivaler och jag gillar gammal rock ’n’ roll.

– Vi har startat en målarcirkel. Första gången skulle vi göra våra drömmar. Jag drömmer om värmen och gjorde en palm. När jag tittade på den efteråt blev jag förvånad för den var fin.

Erik Hillebrand RSMH Verkstan Uppsala

– Jag gillar teater, konst, dans, litteratur, film. Jag tycker performance art är spännande också, och konserter, varité och clowneri.

– Jag ägnar mig åt dans, clowneri, poesi och drama som humor och sketcher, ja och så matkultur. Min nya grej är att jag skulle vilja bli arrangör för kultur som musik och dans. Och jag vill bli dj och klubbarrangör. Vi har en bygdegård så vi har bra förutsättningar.

Birgitta DagsbergRSMH Skillingaryd-Vaggeryd

– Bio, teater och utställningar älskar jag. Vi har Vandalorum i Värnamo och de har alltid roliga utställningar. Sist såg jag Charlotte Gyllenhammar. Den var bra och väckte väldigt många känslor.

– Vi var på konstrunda och det var en som målat och sprutat på lp-skivor. Jag gjorde en lp-skiva där jag sprayade och satte något i mitten, tog en canvas och satte det bakom glas och ram. Jag blev inspirerad där.

Av: Anna Morin

 


Det här är en artikel från RSMH:s medlemstidning Revansch. Nyhetsrapporteringen i Revansch ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare Riksförbundet för Social och Mental Hälsa och utformas enligt journalistiska principer samt enligt de etiska publicitetsreglerna för press, radio och TV.

Du kan få Revansch i din brevlåda. Bli medlem i RSMH och få Revansch fyra gånger under år 2023. Om du blir medlem under hösten får du även Revansch nummer 4/2022.

Om du vill läsa Revansch utan att bli medlem, så kan du köpa en prenumeration.