Revansch #5 2018

Tema: Mångfald

Detta nummer av Revansch har tema Mångfald. Orsaken är att personer med sjukersättning röstar oftare på Sverigedemokraterna än befolkningen i övrigt. Men det är högst oklart om vår grupp skulle gynnas i fall partiet skulle få makten. Det blir tydligt när Revansch granskar deras budget och hur de har röstat i riksdagen.

Vi får också möta Hajnalka, Irene och Abdinassir som berättar om sina erfarenheter av psykiska ohälsa, och så gör vi besök hos vår lokalförening i Borås som nyligen blivit nära vänner med flyktingfamiljen Alissa från Syrien.

Dessutom är det extra mycket kultur med bland annat recensioner av X&Y, Anna Odells senaste film tillsammans med Mikael Persbrandt, samt dokumentären ”Där satt ju dårarna” om det nedlagda mentalsjukhuset Sankt Lars.

Vi får också möta Ola-Conny från TV-programmet Ullared som berättar om sina psykiska problem, se omslagsbild.

Hoppas du får en trevlig läsning!

/ Anna Langseth
Chefredaktör på Revansch

PS. Medlemmar i RSMH och prenumeranter av Revansch får tidningen direkt i brevlådan. Vill du prenumerera eller bli medlem? Klicka här. Här kan du redan nu läsa Jimmie Trevetts ledare i detta nummer, som handlar om att Försäkringskassan sätter käppar i hjulet för den som vill ägna sig åt en hobby i återhämtning.