Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Programmet var fullt när RSMH Gotland besökte Stockholm

 

Lemurer, ABBA och kungliga vagnar. Detta är en berättelse från RSMH:s lokalförening på Gotland som gjorde en gruppresa till Stockholm den 19–20 augusti. 

Resan påbörjades den 19 augusti med morgonbåten till Nynäshamn och sedan tog vi pendeltåget till Stockholm City. Väl framme i huvudstaden åt vi en gemensam lunch i konsthallen för att sedan ta SL:s skärgårdsbåt över till Djurgården och ABBA-museet där vi tillbringade flera timmar. (En medlem med mångårig tinnitus besökte istället Historiska museet nära Karlaplan på grund av den lugnare ljudmiljön).  

Efter att vi varit på ABBA-museet besökte vi Skansen där vi bland annat såg krokodiler, surikater och lemurer. När kvällen närmade sig tog vi åter skärgårdsbåten över till Slussen och färdades sedan vidare med tunnelbanan till lägenhetshotellet Avanti i Aspudden där vi åt thaimat tillsammans. 

Personer på båt

Morgonen den 20 augusti åt vi hotellfrukost och utanför hotellfönstret fick vi se flera hjortar som inte alls verkade skygga. Sedan åkte vi tunnelbana in till Slussen där vi promenerade längs Skeppsbron bort till Kungliga slottet och in på Livrustkammaren. Därinne fanns väl utsmyckade kungliga vagnar att beskåda och en kort men intressant guidning hölls om svenska krigskungar.  

Riddarrustning

Efter det var det dags för vaktavlösning på slottets borggård där säkert ett tusental åskådare samlats för att lyssna på orkestern och vaktavlösningens trumslagare. Sedan blev det potatismos, lingon och köttbullar till lunch i det nya Ikea-varuhuset i Gallerian. Efter det gick några medlemmar till Avicii-museet medan andra vandrade runt i centrum. På kvällen bar det av ner mot Nynäshamn och hemresa med Gotlandsfärjan. 

/Sebastian Östborn, sekreterare i RSMH Kamratringen Gotland (text och foto)