Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Revansch nr 1:2023 – Föreningsliv i fokus

”Jag är inte min ätstörning”, säger proffsboxaren Anthony Yigit. Han är intervjuad i Revansch och berättar om den ätstörning han utvecklade parallellt med framgångarna inom boxning. Förutom sin idrottskarriär är Anthony känd från teveprogrammen Elitstyrkans hemligheter på TV4 och Ätstört i SVT.

Tidningen kommer till läsarnas brevlådor runt den 13 mars.

Revansch är medlemstidning för RSMH och i årets första nummer kikar vi bland annat närmare på livet i den egna föreningen: vi spanar framåt och bakåt i tiden, pratar med äldre och yngre medlemmar, kollar vad som händer lokalt och nationellt.

På nyhetsplats kan du läsa om föreningslivet som slutit avtal med Region Norrbotten och regionens 14 kommuner för att öka inflytandet för brukare i psykiatri och kommunala insatser. RSMH är en av föreningarna och dess representant vill förbättra mycket vad det gäller dagens situation. Vi uppmärksammar också Årets frivilligarbetare i Lund som är en RSMH:are.

I en artikel kan du läsa om en person i Malmö med sjukersättning och bostadstillägg som blivit återbetalningsskyldig till Försäkringskassan efter oregelbundna inkomster för ideella uppdrag. Hon har försökt göra rätt och föra dialog med Försäkringskassan under resans gång – men inte fått den information hon behöver. Försäkringskassan kommenterar med att det är beklagligt och att myndigheten påtalat för politiken att dagens stränga regler drabbar den enskilde.

Det blir också konstutställning på Farsta bibliotek, debatt om psykiatrin och om folkhögskolor, nedslag i vad som händer i landets 92 lokalföreningar av RSMH, samt korsord och krönikor.

I Revansch nummer 1 utlyser RSMH sitt forskningsstipendium 2023. Det ligger för första gången på hela 100 000 kronor och ska delas ut på föreningens kongress 12-14 maj. Sista ansökningsdag är den 12 april.

God läsning!

Anna Morin, chefredaktör Revansch

Tidningens Revansch nummer 1/2023 kommer ut mars. Tidningen går till medlemmar i RSMH samt prenumeranter. Är du journalist eller beslutfattare och intresserad av ett provexemplar mejla revansch@rsmh.se