Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Fira världsdagen för psykisk hälsa och att RSMH-bloggen fyller 10!

Den 10 oktober är Världsdagen för psykisk hälsa. Det firar vi på RSMH med att uppmärksamma RSMH-bloggen som nu har tio år på nacken.

RSMH-bloggen är en brukarblogg vilket innebär att alla som skriver på den har erfarenhet av psykisk ohälsa. Antingen för egen del eller som närstående. Bloggen innehåller numer ett hundratal inlägg om alla möjliga viktiga ämnen. Med anledning av att bloggen fyller tio i år har vi spelat in två samtal med RSMH-bloggare.

I det första samtalet medverkar Jimmie Trevett, mångårig bloggare och före detta ordförande för RSMH. Han pratar med psykologen och författaren Jenny Jägerfeld om varför han engagerade sig i RSMH och hur bloggen kan vara ett sätt att påverka.

Det andra samtalet är mellan RSMH:s kommunikatör Sara Rooth och bloggaren Ylva Kristina Larsson. Ylva Kristina berättar om vad skrivandet betyder för henne och för hennes egen återhämtning.

För alla som skriver eller vill börja skriva presenterar författaren och psykologen Jenny Jägerfeld sina tre bästa skrivtips: