Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Våra lokalföreningar - vi finns nära dig!

I våra föreningar kan du träffa vänner med liknande erfarenheter, få gemenskap och hitta vägar till återhämtning. Dessutom kan du vara med och påverka psykiatrin och samhället så att den psykiska hälsan förbättras.

Våra lokalföreningar är kärnan i RSMH. Här finns alltid någon att prata med och det är ofta en lättnad att kunna vara öppen med sin psykiska ohälsa utan att behöva förklara så mycket.

Den ena föreningen är inte den andra lik men fokus ligger på gemenskap, en känsla av att bli förstådd och accepterad för den du är. Här kan du också träffa nya vänner och ha roligt tillsammans med andra medlemmar.

Anette Kruse, medlem i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH Hoppet i Säter

Den största anledningen att gå med i RSMH, är att du aldrig behöver vara ensam mer. Här har jag mycket roligt tillsammans med andra medlemmar. Det är också bra att det ofta går att delta i aktiviteter till ett lågt pris, tack vare att de är subventionerade av föreningen. - Anette Kruse, medlem i RSMH Hoppet i Säter

Vägar till återhämtning

Många föreningar har självhjälpsgrupper, där medlemmarna utbyter tankar och erfarenheter för att hitta vägar att må bättre. Det finns också en hel del kurser, studiecirklar och aktiviteter så som utflykter, restaurangbesök eller gympa.

En del medlemmar följer även med varandra till möten med exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller i psykiatrin. Ett annat sätt att vara aktiv i en lokalförening är att jobba för att förbättra psykiatrin, till exempel genom att sitta i brukarråd, skriva insändare och påverka beslutsfattare. Läs mer om patientinflytande här.

Över 100 lokalföreningar

RSMH har 104 aktiva lokalföreningar som dagligen arbetar för gemenskap och mot diskriminering. När du blir medlem väljer du själv vilken förening du vill tillhöra – kanske gör du detta val baserat på var du bor. Om det inte finns någon förening på just din ort så är det möjligt för dig att starta en ny tillsammans med andra intresserade. Kontakta ditt närmaste distrikt för att få veta mer om hur man gör.

Vill du bli medlem?

När du blir medlem stärker du vår röst i debatten. Vår chans att påverka blir större ju fler vi är.