Läger

När du blir medlem inom RSMH och är mellan 15-29 år så har du möjlighet att delta på alla våra läger och temadagar för unga som har psykisk ohälsa. Vi står då för den planerade maten, boendet, resan och aktiviteter.

På våra ungdomsläger har du möjlighet att träffa andra unga från andra delar av landet. Fokus ligger på att ha roligt och främja den psykiska och sociala hälsan hos individen och gruppen. Lägren brukar vara mellan 2-3 dagar. Observera att våra läger alltid är drogfria. Exempel på aktiviteter som vi tidigare gjort är:

Besök på gröna lund, minigolf, spa, pizzakväll, spelkväll, solat och badat, gått på restaurang, femkamp, gruppövningar kring ungdomsfrågor, teamwork, lära känna övningar etc.

 

Kommande läger 2021

6-8 augusti i Stockholm

22-24 oktober i Falun

swishviljanationellt

BLI MEDLEM

Swisha 100 kr till 1234 00 23 90

Meddelande: ”Vilja nationellt + förnamn + efternamn”

Kommentarer från lägerdeltagare

”Jätteglad att jag gick med & följde med på resan!”

”Det har varit roligt! Helgen har gått alldeles för fort”

“Det var bra mat, bra tider, mysiga och roliga aktiviteter”

”Tyckte det var en bra grupp”

“Mår bättre av att vara iväg. Får ökat självförtroende då jag vågat åka utan att känna så många. Mår alltid bättre av att träffa folk och umgås med härliga människor”

“Jag har mått jättebra och känt mig trygg”

“Känner mig mindre ensam, gladare och har blivit mer utåtriktad”

 “En trevlig och bekväm miljö”.  

“Det finns hopp! Du kan bli frisk/fri. Har andra klarat det ska jag med fixa det!!”

“Jag har fått större förståelse för psykisk ohälsa”“

“Nya vänner och roliga upplevelser samt minnen.”

Information om deltagande på läger

Alla våra läger är drogfria. Gruppens behov är överordnad de individuella behoven. Detta innebär att alla som följer med på läger ska känna att de kan vara delaktiga och ha inflytande. Detta inkluderar att du som följer med kan behöva bo med någon du inte känner. Dessa regler är till för allas säkerhet och att alla ska trivas på våra läger.

läger göteborg

Tidigare läger

Ett läger genomfördes i Göteborg 3-5 juli. Vi besökte Universeum, lyssnade på en föreläsning om självskadebeteende, åt god mat och lärde känna varandra. Många deltagare hade inte tidigare deltagit på RSMH:s läger eller temadagar och var positiva till att delta igen.
Ännu ett läger genomfördes i Skellefteå den 11-13 september. Vi paddlade kajak, spelade spel, umgicks och åt god mat. Förutom det bodde på vi Stiftsgårdens vandrarhem med fina miljöer.
Den 14 november genomfördes ett läger för killar mellan 15-25 år i Stockholm på Clarion Sign. Vi åt lunch, lyssnade till en föreläsning om existensiell hälsa, spelade minigolf inomhus och avslutade med en god middag.