Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Var med i undersökning om internet!

Begripsam, som RSMH samarbetar med i projektet Diplomerat Digital, genomför just nu en undersökning som heter ”Svenskarna med funktionsnedsättning och internet 2019”.

Informationen om hur personer med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning använder internet behöver bli bättre. För även om Statistiska Centralbyrån och Internetstiftelsen i Sverige regelbundet undersöker hur svenskar använder datorer, surfplattor, smarta telefoner och internet saknas det information om hur det är för personer med psykisk ohälsa eller olika funktionsnedsättningar. Och ibland är informationen till och med fel.

Hjälp till att sprida enkäten!

Det går att svara på olika sätt:

  • Svara på webbenkät, klicka HÄR
  • Svara på papper eller bli intervjuad:
    Kontakta Kerstin Ivarson Ahlstrand
    Telefon: 0732 30 00 81
    Mejl: kerstin.ahlstrand@begripsam.se
  • Begripsam kan också besöka särskilda boende, dagliga verksamheter och liknande verksamheter och hjälpa till med att samla in enkätsvar.

Begripsam har gjort en sådan här undersökning en gång tidigare, år 2017. Då deltog nästan 800 personer med olika diagnoser, funktionsnedsättningar och svårigheter. Resultatet från den undersökningen hittar du här. 

Undersökningen genomförs med finansiering från Post- och telestyrelsen.