Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Sök medel från insamling för riskgrupper för coronaviruset

Med anledning av den rådande pandemin har Radiohjälpen startat en insamling för stödinsatser till människor i riskgrupperna i Sverige. Coronaviruset slår hårt mot personer i riskgrupper och social utsatthet. Många äldre och sjuka har svårt att handla mat och mediciner. Barn med underliggande sjukdomar isoleras när de inte kan gå till skolan. Människor i social och ekonomisk utsatthet blir än mer sårbara.

RSMH:s föreningar kan söka bidrag

Genom den genomförda insamlingen kan Radiohjälpen stödja organisationer som jobbar med riskgrupperna.  Nu kan ni i föreningarna söka bidrag från Radiohjälpen för att genomföra särskilda aktiviteter med anledning av Coronakrisen.

Aktiviteter kan till exempel vara att leverera mat och mediciner, att ge information och hjälp i kontakten med myndigheter och sjukvård, att sätta upp digitala stödgrupper eller andra sociala aktiviteter (via digitala lösningar).

Radiojälpen har startat ett snabbspår med en förenklad ansökan för er och andra föreningar att ansöka om pengar. Här hittar ni mer information.

Läs igenom kriterier och instruktioner noga innan ni börjar fylla i en ansökan. Den ifyllda ansökan ska sedan skickas till ansokan.radiohjalpen@svt.se.

Senast den 8 april ska er ansökan vara inne!