Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

#snackapsykiskohälsa lucka nummer 10

Känner ni till PAM? Det står för Psykiatrisk Akut Mobilitet och finansieras av Region Stockholm.

PAM-enhetens uppgift är att göra insatser vid akutsuicidala situationer samt akutpsykiatriska bedömningar utanför sjukhusområdet. En livräddande insats som är minst lika viktig som när det till exempel handlar om en hjärtinfarkt, och som kan bidra till att fler vågar #snackapsykiskohälsa

Klicka här för att läsa mer om PAM-enheten.

(Foto: Annika Bremer)

 

 

Relaterade artiklar

Snacka om ångest

Publicerad den 17.11.2021, admin

I vår nya folder kan du läsa mer om ångestsyndrom; vad det är och var du kan vända dig om du själv eller en anhörig har ångest.

Läs mer

Snacka om självskadebeteende

Publicerad den 19.11.2021, admin

Självskadebeteende är ingen diagnos, utan ett tecken på att du mår psykiskt dåligt. Ofta försöker man skada sig själv fysiskt genom att skära dig eller överdosera läkemedel, som ett sätt att hantera svåra känslor.

Läs mer

Snacka om bipolär sjukdom

Publicerad den 24.11.2021, admin

Känner du igen dig i symptomen, eller är du anhörig till någon som har bipolär sjukdom? I vår folder kan du läsa mer om sjukdomens symptom, men framför allt om vilken hjälp du kan få och vart du kan vända dig för att få hjälp.

Läs mer