Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Skärpta Coronaråd i stora delar av landet

Information med anledning av Coronaläget

I flera delar av landet, framför allt i storstadsregionerna, har smittspridningen ökat kraftigt under de senaste veckorna. Vi vill påminna våra föreningar om de nya riktlinjer som Folkhälsomyndigheten gått ut med. Det är viktigt att vi tar hand om varandra och hindrar smittan att nå fler, i synnerhet de som är i riskgrupp.

Som vanligt gäller att tvätta händer, hålla avstånd och stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom. Sju av landets regioner är för tillfället mest drabbade och omfattas nu av de hårdaste restriktionerna som bland annat innebär att man ska undvika att träffa andra människor än de man bor med.

För att undvika oönskad isolering och ensamhet vill vi på RSMH, precis som i våras, uppmuntra våra föreningar att hålla kontakt med medlemmar via telefon eller dator där fysiska möten inte är möjliga. För att få hjälp med olika digitala verktyg kan du maila vår stödfunktion hos ABF på rsmhsupport@abf.se.

Har din förening tips på hur det går att hålla kontakten trots pandemin? Skicka gärna dessa till hanna.schubert@rsmh.se.

Har ni frågor om hur föreningen ska skötas under pandemin när det är svårt att hålla möten? Mejla foreningssupport@rsmh.se.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns information om lokala råd för covid-19.