Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem eller ger en gåva till oss hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Din gåva hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Tema ensamhet i nya Revansch

Första numret av tidningen Revansch i år har tema ensamhet. Dessutom innehåller magasinet mycket annat – ett utförligt porträtt om skådespelaren Tina Leijonberg som berättar om varför hon har varit sjukskriven i långa perioder, ny forskning om hur pengar och ojämlikhet påverkar ens psykiska hälsa och ny musik om bland annat depressioner.

Många personer med psykisk ohälsa är ensamma. Det kan handla om att inte orka umgås med andra personer under perioder, att man saknar energi eller har fullt upp med att bara hålla ihop sig själv som individ. Andra beskriver att de säger upp kontakten med familj och vänner,
eftersom dessa har försämrat ens psykiska hälsa. Dessutom är det inte ovanligt att personer med långvarig psykisk ohälsa har sämre ekonomi än andra, vilket gör det svårare att umgås med folk eftersom de flesta aktiviteter kostar.

Tips på strategier för bättre psykisk hälsa 

Detta tas upp i senaste Revansch. Numret bjuder dessutom på porträtt av flera personer med psykisk ohälsa som berättar om sina erfarenheter och strategier för att må bättre. Vi möter flera lokalföreningar i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH och får fördjupa oss i hur ekonomiska ojämlikheter påverkar den psykiska hälsan.

Hoppas du får en trevlig läsning!

Få tidningen gratis i brevlådan!

Vill du läsa numret?
Då kan du bli medlem i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, så får du tidningen hem i brevlådan gratis. Här kan du läsa mer om vad medlemskapet innebär. 

Prenumerera på Revansch!

Vill du inte bli medlem i Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, men läsa tidningen ändå? I så fall kan du prenumerera på Revansch för 205 kronor.