RSMH:s idé kan bli radio- eller tv-program

RSMH:s idé kan bli radio- eller tv-program

Paulina Taranczynska, ledamot i RSMH:s förbundsstyrelse, har framfört en idé till public service, som kan komma att bli verklighet. Programförslaget heter ”Länge leve livet ”och tanken är att det ska bli ett program som riktar sig till barn och unga om hur man hanterar svåra situationer i livet.

För några veckor sedan deltog Paulina Tarabczynska som representant för RSMH i en workshop som anordnades av Handikappförbunden och public service företagen Utbildningsradion (UR), Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio. Workshopen gick ut på att personer från funktionshinderrörelsen skulle ta fram förslag till nya program med hjälp av coacher från public service. Några av förslagen gick vidare till finalen som var i torsdags, på årets möte mellan Handikappförbunden och Public service. Där presenterades vinnaren som alltså blev Paulina Tarabczynskas programidé ”Länge leve livet” – ett program som riktar sig till barn och unga om hur man hanterar svåra situationer i livet.

Temat för Årets möte mellan Handikappförbunden och Public Service var ”En av oss?” och fångade in frågan om mångfald och perspektiv i Public service – både bland personal och i utbudet av program.

Här kan du se när Paulina Tarabczynska tar emot priset:

https://www.youtube.com/watch?v=0-j9oSFNkF8