Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

RSMH-nytt februari

”Vågar vi oss ut igen?

Det har inte gått någon förbi att restriktionerna för att undvika smitta är borta för de flesta av oss. Plötsligt är det fritt fram att gå på bio, fika och åka kollektivt utan munskydd.

Samtidigt är smittotalen fortsatt höga, vilket oroar många och kanske har vi efter två år av att undvika kontakt lite svårt att börja umgås igen. Det finns alltså skäl att ta det lite lugnt för att vara rädd om både den fysiska och den psykiska hälsan. En kort aktivitet en eller ett par gånger i veckan kan vara en lagom start för den som isolerat sig länge. Se också till att lägga in tid för återhämtning.

Fortfarande gäller förstås också att stanna hemma vid minsta snuva, alltid hålla god handhygien, hosta och nys i armvecket och vaccinera dig när du kan.

I vår ses vi förhoppningsvis mer igen, var och en efter sin förmåga och sina behov.”

Läs hela RSMH-nytt här