Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

I Lund hölls öppen scen med musik, kärlek och maränger

På Bardisanvägen i Lund hörs musik ut från en öppen altandörr. Där inne pågår Öppen scen med deltagare från RSMH Lund, Arbetscentrum och Fontänhuset. Det är många som vill uppträda på scenen med olika sorters musikakter och stand up comedy. 

En som sträcker upp handen på frågan om vem som vill uppträda nästa gång är Lee Östberg (bilden nedan till höger). Hon är medlem i Fontänhuset och har redan erfarenhet av att köra stand up. Lee inleder med ett skämt om att hennes namn stavas som Bruce Lees, inte Miss Li. Hon har mycket material som hon jobbat fram på en kurs för Lena Frisk, nu tänker hon anmäla sig till Lund Comedy Festival.

Montage med Henry Nord och Lee Östberg, mörk man, rödhårig kvinna

Efter det är det Henry Nords (bilden ovan till vänster) tur. Han har tagit med sig sin gitarr och framför den egenskrivna låten Savage heart. Den har han tidigare sjungit på sin mammas begravning.

Lizah Cronemyr frontar Fontänbandet som spelar några härliga jazzlåtar. Hon brukar ha med sin 3-månaders bebis på repetitionerna men idag har hon fått en stunds ledighet bara för musiken.

Många fler står på tur att uppträda, faten i köket är fulla av goda tunnbrödssnittar och små, söta maränger med ros-smak som deltagarna får ta för sig av.