RSMH i Almedalen

RSMH i Almedalen

Välkomna till RSMH:s aktiviteter på politikerveckan i Almedalen på Gotland!

Måndagen den 4 juli kl 14-17 kommer vi att vara på plats i Handikappförbundens tält  där ni kan träffa Jimmie Trevett, förbundsordförande i RSMH, Barbro Ronsten, förste vice förbundsordförande samt medlemmar i lokalföreningen på Gotland – RSMH Kamratringen. Vi har också två samtal, så kallade ”Heta stolen” i tältet under samma eftermiddag.

Jämlik hälsa – även för oss med psykisk ohälsa. Personer med psykisk ohälsa lever 15-20 år kortare än övrig befolkning. Ändå fokuserar inte regeringens kommission för jämlik hälsa på oss – varför? Medverkande: Jimmie Trevett och Barbro Ronsten. Läs mer här: https://www.almedalsveckan.info/event/user-view/38715?redir= Vi har även skrivit en debattartikel i frågan.

Mänskliga rättigheter inom psykiatrisk tvångsvård. Sverige har kritiserats för att inte värna om mänskliga rättigheter inom psykiatrin. Vi diskuterar lagen om psykiatrisk tvångsvård. Det gör vi genom att diskutera användningen av ECT (elektrokonvulsiv behandling), men även huruvida ansökningar om förlängd tvångsvård kan göras mer rättssäker med krav på att ansökan görs av en oberoende läkare, istället som för idag av behandlande läkare. Medverkande: Jimmie Trevett, Anna Quarnström, RSMH:s projektledare för ”Inlåst – men inte utan rättigheter” och Annika J Åkerberg, människorättsjurist, Civil Rights Defenders. Läs mer här: https://www.almedalsveckan.info/event/user-view/38827?redir=%23eidx_0 Här finns mer info om Inlåst – men inte utan rättigheter.

Dessutom kommer vi befinna oss på och utanför många seminarier som handlar om psykisk ohälsa. Jimmie Trevett befinner sig i Visby fram till fredagen.

Hoppas vi ses!