Revansch #5 2017

Tema: Tandhälsa

Det är dyrt att gå till tandläkaren. Särskilt för personer med psykisk ohälsa som ofta har muntorrhet och trasiga tänder. För snart fyra år sedan infördes därför två nya tandvårdsstöd, men de når inte alla som har rätt till dem.

Revansch går på djupet när det gäller tandhälsa. Vi reder ut vilka tre tandvårdsstöd personer med psykisk ohälsa kan söka och hur de kan kombineras med andra tandvårdsstöd som gäller för hela befolkningen. Vi får en kartläggning av hur utbrett så kallat F-kort är i de olika delarna av Sverige, tips om hur man kan dra ihop pengarna till tandvårdsräkningen för den som är pank och inte beviljas stöd, och olika förslag på hur tandvårdssystemet ska förbättras för att nå fler personer med psykisk ohälsa. Vi möter också Anne-Sofie, Jan-Olof och Arlene som berättar sina egna erfarenheter av tandvården.

Dessutom är det en stor intervju med artisten Anne-Lie Rydé som berättar om sina djupa depressioner, det blir ett maxat antal återblickar över RSMH:s historia och vi får läsa om ett nytt institut som forskar om medicinfrihet.

Trevlig läsning!

/Anna Langseth

Chefredaktör för Revansch