Revansch nr 2 2017

Tema: Rätt till rätt arbete

Alla har vi rätt till ett arbete anpassat till våra förutsättningar. Men när kraven är höga i arbetslivet är det lätt att hamna utanför. Läs om Palle Storm som i det längsta försökte dölja för chefer och arbetskamrater hur dåligt han mådde av rädsla att få sparken. Och om Maria Morris Nilsson som får jobbet på ett gruppboende att funka med rutiner, vila och support från chefen. ”Skulden för att man är utan lönearbete kan aldrig ligga på enskilda personer när vi har ett samhälle där jobben inte räcker till alla”, säger universitetslektor Sara Hultqvist.

Under året uppmärksammar vi att RSMH fyller 50 år genom att titta tillbaka på viktiga händelser. Den här gången minns vi hur Anna Odell skapade skandalrubriker 2009 med sitt examensarbete på Konstfack, Okänd kvinna 2009-349701. ”För mig var hon en hjälte”, säger Paulina Tarabcynska från RSMH.

Läs också intervjun med skådespelaren Jessica Zandén som på grund av en utmattningsdepression fann sitt drömyrke – terapeut.

Juristen svarar på frågan om det inte är en rättighet att få vara försäkrad. Vi berättar också om den kommande tv-serien 30 liv i veckan. Och som alltid: nyheter, ledare, korsord och mycket mer.

God läsning!

Anna Fredriksson, vikarierande chefredaktör för Revansch

Obs! Klicka på omslaget för att läsa numret som pdf.