Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Radio Galen tar pulsen på RSMH Fjällsjö

Jimmie Trevett och Jonas Bredford från Radio Galen och RSMH Lund intervjuar Tore Hansson från RSMH Fjällsjö om Må-Bra-veckor och föreningens övriga verksamhet.

RSMH Fjällsjö är med sina 250 medlemmar RSMH:s näst största lokalförening. Detta på en ort med endast 600 invånare! Hör Tore Hansson berätta varför så många är intresserade av att vara medlemmar i RSMH Fjällsjö.

På den lilla orten Fjällsjö i Backe, vackert belägen vid Ångermanälven,  har RSMH:s lokalförening ett femvåningshus som vanligtvis sjuder av aktivitet. Lokalföreningen brukar locka besökare genom så kallade Må-Bra-veckor, en lägerverksamhet för personer med psykisk ohälsa. För en billig penning får besökare mat, husrum och en rad aktiviteter såsom djurparksbesök, bingo och tipsrunda.

Under coronapandemin har lokalföreningen istället en omfattande utkörning av matlådor till medlemmar och håller öppet i det coronaanpassade caféet.