Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

”Vändpunkt” som tema i senaste Revansch

Vägen till återhämtning från psykisk ohälsa kan ha fallgropar och tuffa perioder. Men forskning visar att det går att må bättre, och få betydligt färre symtom än vad som är allmänt känt. I detta nummer av Revansch lyfter vi några personers historier om vad som fick dem att återhämta sig.

I numret intervjuas docenten och psykologen Alain Topor som har forskat mycket om återhämtning från psykisk ohälsa. Dessutom möter vi fyra personer som alla mår mycket bättre i dag på grund av olika orsaker. Malin var helt isolerad och ensam, men tack vare att hon vågade ta steget och gå med i föreningen Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, fick hon vänner och livet vände. Johan och Sussanne fick stöd i att återgå i jobb efter att de varit sjukskrivna under lång tid. Nu har båda återhämtat sig till den grad att de kan arbeta.

Exklusiv intervju med Elgard Jonsson

En annan person som intervjuas är Elgard Jonsson, författare till boken Tokfursten som kom ut 1996, en bok som sedan dess blivit både operaföreställning och teater, varav teatern skrevs av Henning Mankell. Elgard Jonsson fick diagnosen schizofreni och trodde att han aldrig skulle må bra igen. Men tack vare psykoterapi med psykologen Barbro Sandin försvann psykoserna. Nu många år senare söker Revansch upp honom för att höra hur han mår idag. Det är första gången han gör en intervju på nästan 20 år. I artikeln får vi veta varför han hållit sig undan, och varför han väljer att träda fram nu.

Tidning fylld av nyheter om psykisk ohälsa

Dessutom är tidningen som vanligt fylld med nyheter, kultur och juridiska tips. Till exempel går det att läsa om den nya enheten för personer med självskadebeteende, som har startats upp i Västra Götalandsregionen, om transaktivisten och skådespelaren Saga Beckers nya roman och en intervju med Linus Thörnblad, höjdhopparen som rasade ned i en utmattningsdepression med idag mår mycket bättre.

Hoppas ni får en trevlig läsning!

Varma hälsningar,
Anna Langseth
Chefredaktör för Revansch

Läs mer om RSMH:s organisationstidning Revansch här!