Mycket på gång i Ung Kraft

Mycket på gång i Ung Kraft

RSMH:s projekt Ung Kraft har dragit igång med ett fullspäckat schema inför hösten. Allt bygger på vad ungdomarna själva vill göra.

I slutet av september startas en coachutbildning som går ut på att ungdomarna ska få verktyg för att kunna coacha sig själv och andra. Ungdomarna får coaching i allmän coaching, exempelvis aktivt lyssnande, framtidsfokus, respons genom öppna frågor. Det bygger på att svaren finns inom personen. Ung Krafts Malin Bostedt och Annika Bostedt, som båda har en coachutbildning, leder utbildningen.

I oktober startar Ung Kraft improvisationsteater och matlagningskurs. Projektet har även planer på att tillsammans med Stockholmsdistriktet starta ett ungdomsförbund samt att samarbeta med Svenska Ångestsyndromsällskapet, ÅSS, kring en matlagningskurs och akvarellmålning.

En av ungdomarna i Ung Kraft har fått volontärjobb och två andra ungdomar skriver böcker.

Just nu söker vi en person som stödjer ungdomarna i en skrivarkurs så de kan slutföra sina böcker. Målet är att de ska bli klara under hösten.

Läs mer om Ung Kraft här [LÄNK https://rsmh.se/ung-menu/ung/ ]och läs gärna nyhetsbreven från Unga som Resurs i Arbetslivet! [https://rsmh.se/unga-som-resurs-meny/unga-som-resurs/ ]