Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Mental Health Run blir virtuellt

För sjätte året i rad arrangeras Mental Health Run, lördagen den 19 september 2020.

Mental Health Run är ett välgörenhetslopp med syfte att uppmärksamma den fysiska aktivitetens betydelse för människors mentala hälsa. Det är vanligtvis ett 5-kilometerslopp på vackra Djurgården i Stockholm, som alla kan delta i. Man kan gå, lunka, rulla eller springa och allt överskott skänks till forskning om psykisk ohälsa genom Hjärnfonden.

I år är ingenting sig likt, det vet vi alla. Men vad som inte ändrats, är vikten av att röra på sig! Och i år tänker arrangören, organisationen Mental Health Run, att det kanske är viktigare än någonsin att belysa vad fysisk aktivitet gör för oss människor och vår psykiska hälsa under just tider som dessa.

Arrangören jobbar för fullt med att loppet ska bli av den 19 september. Men vissa saker kan de inte rå över och de följer Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Under de rådande omständigheterna ställer Mental Health Run därför om och har öppnat upp för ett virtuellt alternativ där du anmäler dig och helt enkelt springer där du befinner dig.

Här kan ni läsa mer och anmäla er!