Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Tips inför att kontakta nyhetsredaktioner

Ibland kan det vara bra att kontakta nyhetsredaktioner inför att något ska hända i lokalföreningen, eller om någon medlem har varit med om något som hen vill uppmärksamma i media. Här finns tips på vad man kan tänka på då.

Kontakta rätt person

Se till att kontakta rätt person med din nyhet genom att ha koll på vilka lokalreportrar som bevakar era ämnen och följa vad de skriver på sociala medier. Kontakta aldrig mer än en person på en redaktion.

Slå en signal

Det är alltid bättre att ringa än att mejla. Ett telefonsamtal skapar förutsättningar för en god kontakt och ger journalisten möjlighet att direkt ställa kompletterande frågor.

Var redo

Hör av dig i god tid och förbered nyhetsmaterialet så att du kan mejla över det direkt efter samtalet.

Ge inte upp

Gör en lista i prioritetsordning över de journalister du vill kontakta och var beredd att ringa alla. Att du får nej från en redaktion betyder inte att din nyhet inte är relevant.

Källa: Dagens media