Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Lucka 23: Kamratstöd <3

Under året som gått har tusentals aktiviteter genomförts trots knepiga pandemiförutsättningar. Några av dessa kan du läsa mer om i det nya materialet Kamratstöd i pandemitider.
Materialet uppdateras löpande. Saknar du något i skriften? Maila er bästa aktivitet till foreningssupport@rsmh.se

RSMH I Samma Båt går på julmarknad
RSMH-föreningen i Danderyd går i helgen på Skansens julmarknad som en av flera smittsäkra aktiviteter i kamratstödets tecken. Under hösten har medlemmar också åkt på båtresa och varit på teater, men nu när pandemiläget är sämre igen passar det bättre att vara utomhus på Skansen.

Söder om Söder på Uppsala-besök
Föreningen Söder om Söder i Stockholm reste norrut till Uppsala för att gå på teater och museum, men även gnistrande utomhusaktiviteter i i snön. Föreningen tipsar att det är bra att göra ett program till deltagarna som de får i förväg när man gör en lite längre utflykt. För att undvika smitta använde man handsprit, munskydd och alla var vaccinerade.


RSMH Liljan i Enköping hade kreativ träff
Ett tips från RSMH Liljan i Enköping är att ha kreativ verkstad där medlemmar får testa olika tekniker och estetiska uttryck. De avslutade träffen med en vernissage för alla medlemmar. Eftersom vädret var fint gick det utmärkt att hålla till utomhus, vilket passar bra i pandemitider.

RSMH Fjällsjö sprider julstämning
Under pandemiåret 2021 har RSMH Fjällsjö i Jämtland delat ut mat till många behövande. Inför jul har 200 personer fått en jultallrik levererad till dörren. Det skänker julstämning, mätta magar och omtanke på ett smittsäkert sätt.