Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Vill du bidra till att minska den ofrivilliga ensamheten i Sverige, och stötta lokalföreningar i en stor folkrörelse som funnits sen 1967? RSMH söker nu
omgående föreningsutvecklare för ett tillfälligt uppdrag året ut.

RSMH har 78 lokalföreningar runt om i landet som erbjuder kamratstöd och gemenskap. Som medlem i RSMH finns det stöd och gemenskap att hämta, även när ensamheten känns som mest påträngande. ”RSMH är min familj” säger många av våra medlemmar. Och det är så vi ser på oss själva. Vi är kamratstödjare, vänner och medmänniskor.

Om rollen

RSMH söker dig som vill vara med på resan mot ett starkare och mer inkluderande förbund. Vi erbjuder dig en omväxlande roll där du får vara med och driva utvecklingen framåt för att färre ska vara drabbade av ofrivillig ensamhet. Tillsammans med två kollegor stöttar och coachar du våra 78 lokalföreningar i
utmaningar de möter. Du jobbar i en arbetsgrupp på Stockholmskansliet, där både kommunikation och medlemsfrågor ingår. Det finns stort utrymme för kreativa idéer på hur vi kan skapa mer verksamhet för våra målgrupper, och möta människor i ofrivillig ensamhet.

Din profil

Vi söker dig med bred erfarenhet av att stötta ideella organisationer. Du har stor förståelse både för större organisatoriska frågor och den lokala verkligheten många av våra föreningar befinner sig i. Du är lyhörd, pedagogisk och skicklig på nätverkande stöd och coachning. Du är van vid konflikthantering och bidrar till att bredda perspektiv och underlätta förståelsen för olika erfarenheter och bakgrunder. Du trivs både med att vara självgående och planera ditt eget arbete och samarbetar samtidigt bra med andra. Vi sätter stort värde vid att du bidrar till arbetsgruppen och rörelsen på ett positivt och konstruktivt sätt – både för att lyckas i rollen och trivas hos oss.

Kvalifikationer

Du har lång erfarenhet inom verksamhetsutveckling eller föreningsstöd hos liknande organisationer. Du har grundläggande kunskap om psykisk ohälsa, social ensamhet eller närliggande frågor. Erfarenhet från eget ideellt engagemang i förening är meriterande.

Övrigt

Arbetet utgår från vårt kansli på Instrumentvägen 10 i Hägersten i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och är noga med att inte arbeta för mycket. Det är viktigt att ha tid och energi till andra delar av livet. Även om vi ger allt när vi är på jobbet är jobbet inte allt.

Tjänsten är en tillfällig projektanställning på heltid, 37,5 timmar i veckan, med omgående start. Kvälls- och helgjobb förekommer och resor till våra medlemsorganisationer i Sverige ingår i tjänsten.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att svara på några frågor här. Sök gärna i dag! Vi rekryterar fortlöpande, och tjänsten tillsätts så snabbt det är möjligt.
Deadline för ansökan är 26 maj. För frågor, kontakta kommunikationsansvarig Hanna Navier på telefon:070-420 82 47 eller mejl: hanna.navier@rsmh.se
eller föreningsombudsman Östen Hannmyhr på telefon: 08-120 080 44 eller mejl:
osten.hannmyhr@rsmh.se.

Välkommen med din ansökan!