Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Medlemskommunikatör sökes

Vill du bidra till att minska den ofrivilliga ensamheten i Sverige, och stötta lokalföreningar med kommunikation i en stor folkrörelse som funnits sen 1967? RSMH söker nu omgående en medlemskommunikatör för ett tillfälligt uppdrag året ut.

RSMH har 78 lokalföreningar runt om i landet som erbjuder kamratstöd och gemenskap. Som medlem i RSMH finns det stöd och gemenskap att hämta, även när ensamheten känns som mest påträngande. ”RSMH är min familj” säger många av våra medlemmar. Och det är så vi ser på oss själva. Vi är kamratstödjare, vänner och medmänniskor. 

RSMH söker dig som vill vara med på resan mot ett starkare och mer inkluderande förbund. Vi erbjuder dig en omväxlande roll där du får vara med och driva utvecklingen framåt för att färre ska vara drabbade av ofrivillig ensamhet. 

Om rollen 

Du ska som medlemskommunikatör skapa innehåll, främst texter, för våra kommunikationskanaler. Du stöttar våra 78 lokalföreningar i utmaningar de möter på kommunikationsområdet. Det finns stort utrymme för kreativa idéer på hur vi kan skapa innehåll för våra målgrupper, och möta människor i ofrivillig ensamhet med kommunikation som berör. 

Som medlemskommunikatör ingår du i ett team av kommunikatörer och föreningsutvecklare. Du är beredd att resa och besöka RSMH:s lokalföreningar i ditt arbete. 

Din profil 

Vi söker dig med bred erfarenhet av kommunikation och ideell sektor. Du brinner för att fånga berättelser från vår verksamhet och skapa lysande kommunikation av den. Du är lyhörd, pedagogisk och skicklig på nätverkande stöd och coachning. Du är van vid konflikthantering och bidrar till att bredda perspektiv och underlätta förståelsen för olika erfarenheter och bakgrunder. 

Du trivs både med att vara självgående och planera ditt arbete och samarbetar samtidigt bra med andra. Vi sätter stort värde vid att du bidrar till arbetsgruppen och rörelsen på ett positivt och konstruktivt sätt – både för att lyckas i rollen och trivas hos oss. 

Kvalifikationer
Du är en erfaren språksäker kommunikatör med erfarenhet från ideell sektor. Du kan skriva säljande texter för webben och sociala medier, författa pressmeddelanden och artiklar. Du behärskar enklare paketering i exempelvis Canva.  

Du har erfarenhet från föreningsarbete med medlemskommunikation och föreningsstöd. Det är en fördel om du också behärskar logistik kring utåtriktade aktiviteter som medverkan vid olika mässor, konferenser, insamling eller mindre samtal och seminarier.  

Du har grundläggande kunskap om psykisk ohälsa, social ensamhet eller närliggande frågor. Erfarenhet från eget ideellt engagemang i förening är meriterande.  

Övrigt 

Arbetet utgår från vårt kansli på Instrumentvägen 10 i Hägersten i Stockholm. Vi tillämpar målstyrd arbetstid och är noga med att inte arbeta för mycket. Det är viktigt att ha tid och energi till andra delar av livet. Även om vi ger allt när vi är på jobbet är jobbet inte allt.  

Tjänsten är en tillfällig projektanställning på heltid (37,5 timmar i veckan) med omgående start. Kvälls- och helgjobb förekommer och resor till våra medlemsorganisationer i Sverige ingår i tjänsten. Vi har självklart kollektivavtal och förmåner som friskvårdbidrag.  

Ansökan 

Du söker via den här länken. Sök gärna i dag! Vi rekryterar fortlöpande, och tjänsten tillsätts så snabbt det är möjligt. Deadline för ansökan är 28 maj. För frågor, kontakta Hanna Navier på hanna.navier@rsmh.se.