Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Revansch nr 4:2022 – Framtidsnumret

”Jag förstår inte psykiatrin”, säger skådespelaren Eva Fröling till Revansch. Hon är aktuell med en bok som utspelar sig i tvångsvården och som bygger på egen erfarenhet. Temat för vinterns nummer av Revansch är framtiden. Tidningen kommer till läsarna runt den 5 december.

Revansch är medlemstidning för Riksorganisationen för Social och Mental Hälsa, RSMH. I framtidsnumret kommer medlemmarna med sina förslag och visioner för en god hälsa för alla, och en bättre värld. Regeringens tidigare psykiatrisamordnare Kerstin Evelius har svaret på vad staten bör göra i framtiden, och inte. Barbro Hejdenberg Ronsten vet hur samhället bör utvecklas. Mårten Jansson löser knutar i psykiatrin med patientinflytande. Jan-Olof Forsén berättar om en idé som blev verklighet och hur han var först med begreppet psykiatriambulans.

På nyhetsplats uppmärksammar Revansch senaste psykiatriambulansen i landet, ekonomisk ojämlikhet, riskerna med Tidöavtalet för personer med psykisk ohälsa, personalbristen på psykakuten i Göteborg och anklagelser om tystnadskultur på psykiatrin i Umeå.

Revansch har även besökt Konstateljén på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där patienter i heldygnsvården har möjlighet att skapa. Idag pågår en utställning på Avenyn med en del av resultaten.

I krönikan skriver RSMH:s ordförande Barbro Hejdenberg Ronsten tillsammans med Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand från Ångestpodden. De vill ändra lagen och rusta elevhälsan med fler kuratorer.

Revansch innehåller som vanligt korsord, suduko, insändare, samt sidor med föreningsliv med artiklar och tips.

God läsning!

Anna Morin, chefredaktör Revansch

Tidningens Revansch nummer 4/2022 kommer ut i början av december. Tidningen går till medlemmar i RSMH samt prenumeranter. Är du journalist eller beslutfattare och intresserad av ett provexemplar mejla revansch@rsmh.se