Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Killgrupper

Sedan hösten 2020 erbjuder RSMH killgrupper för män som har erfarenhet av psykisk ohälsa i åldrarna 15-29 år. Vi har sett ett behov att killar får träffas i grupp och prata om frågor som berör dom och som är en utmaning för en god psykisk hälsa. Destruktiva maskulinitetsnormer och den pågående machokulturen kan skapa hinder för killar att visa känslor och erfarenheter av psykisk ohälsa. Detta vill vi inom RSMH komma ifrån.

Aktiviteterna är hälsofrämjande.  Syftet är att erbjuda en plattform där killar kan få möjlighet att träffa andra killar, känna sig tillräcklig och växa som person. Vi står för aktivitetskostnaderna. Våra aktiviteter sker på onsdagar mellan 17.00-19.00. Det finns möjlighet att komma med andra förslag om det finns behov. Många av aktiviteterna kommer kombineras med en aktivitet och samtal kring hur det är att vara kille med psykisk ohälsa.

 

Idag har vi killgrupper i Östersund och Stockholm. Vi håller även på att starta upp en grupp i Umeå. Vi är finansierade med medel från Folkhälsomyndigheten.

 

 

För vidare information om killgrupper inom RSMH, kontakta Malin Wigg, malin.wigg@rsmh.se

 

swishviljanationellt

BLI MEDLEM

Swisha 100 kr till 1234 00 23 90

Meddelande: ”Vilja nationellt + förnamn + efternamn”