Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Unik stiftelse – landets bästa verksamhet för personer med psykisk ohälsa

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, utnämner Familjevårdsstiftelsen i Göteborg till bästa verksamhet i Sverige år 2018 för personer med sociala och/eller psykiska problem. Det är nu tredje gången som RSMH delar ut detta nationella pris.

– Det är väldigt hedrande, säger Liv Bjerved, verksamhetschef på Familjevårdsstiftelsen i Göteborg.

Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, RSMH, har sedan år 1967 kämpat för att personer med psykisk ohälsa ska få värdiga liv.

Det är nu tredje gången någonsin som RSMH utnämner landets bästa verksamhet för personer med psykisk ohälsa efter att ha fått in nomineringar från bland andra RSMH:s distrikt och lokalföreningar. I år går priset för det gångna året 2018 till Familjevårdsstiftelsen i Göteborg.

– Det är väldigt hedrande att få uppmärksamhet för att vi i bedriver vård på humanistisk grund, särskilt i den här tiden när det är så mycket diagnostänk och medikalisering kring människors bekymmer, säger Liv Bjerved, verksamhetschef på Familjevårdsstiftelsen i Göteborg.

Priset i form av ett diplom och tårta delas ut av flera representanter från RSMH, bland andra Barbro Hejdenberg Ronsten, förbundsordförande i RSMH, och Annelie Nielsen Fernström, ordförande för RSMH:s distrikt i Västra Götaland.

– Familjevårdsstiftelsens verksamhet är ganska unikt idag och livsviktigt för många människor som har livslånga problem som kanske inte alltid blir hjälpta av den vanliga psykiatrin utan behöver ett helhetstänk, säger Barbro Hejdenberg Ronsten, förbundsordförande i RSMH.

Motiveringen lyder:

”Familjevårdsstiftelsen i Göteborg har sedan decennier tillbaka bedrivit psykiatrisk vård på humanistisk grund, det vill säga bortser helt från biopsykiatriska diagnoser och inriktar verksamheten på psykoterapi, familjeterapi och familjehemsboende. I stort sett unikt i Sverige!”

Plats: Thorskogs slott, Thorskog 100, 463 93 Västerlanda

Tid: Prisutdelning lördag 19 oktober 2019, klockan 10, i samband med Familjevårdsstiftelsen årliga höstträff för familjehemmen. Endast slutet sällskap och press.

Kontakter:

Barbro Hejdenberg Ronsten, förbundsordförande i RSMH, barbro.ronsten@rsmh.se 070- 326 80 42

Annelie Nielsen Fernström, ordförande för RSMH:s distrikt i Västra Götaland, aln@telia.com 0735-28 61 86

Liv Bjerved, verksamhetschef för Familjevårdsstiftelsen, liv@familjevårdsstiftelsen.se 031-69 84 06

Läs mer om Familjevårdsstiftelsen här.