Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktuellt

Anmäl dig till vår nya anhörigutbildning!

Psykisk ohälsa slår hårt mot individen, men riskerar också att drabba dess anhöriga. Forskning, såväl som RSMH:s egna erfarenheter, visar att anhöriga har en ökad risk att själva drabbas av psykisk ohälsa.

Nu har du som är anhörig möjlighet att anmäla dig till kursen ”Återhämtning för anhöriga” som hålls den 7 mars. Utbildningen är framtagen av RSMH:s anhörigprojekt och drivs av RSMH Utbildning.

Utbildningens syfte

Syftet med den här utbildningen är att du som är anhörig ska få mer kunskap om återhämtning och anhörigskapets komplexa tillvaro. Vi vill att du ska känna dig stärkt i din roll och kunna känna att du kan ge ett långsiktigt, hållbart stöd för din närstående.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är en traditionell distansutbildning och bygger på självstudier. Den löper över tre veckor; två studieveckor och en uppehållsvecka mellan, med tid för egen reflektion. Alla träffar hålls digitalt via Zoom. Under veckorna kommer ni att lyssna på gästföreläsningar om anhörigskapet och delta i webbinarier om detsamma. Kursen innehåller också två uppgifter som ska lämnas in i slutet av varje vecka, och som ni kommer att få feedback på.

Kopplat till utbildningen finns dessutom en del extramaterial som är frivilligt att läsa. Hela utbildningen med tillhörande material kommer sedan att vara tillgänglig för dig i 60 dagar efter avslutad utbildning om du vill gå tillbaka och läsa eller se om något.

Anmäl dig senast den 4 mars!

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till vår utbildningsledare Beatrice Ikonen, på beatrice.ikonen@rsmh.se.

 

Relaterade artiklar

RSMH:s anhörigprojekt i blickfånget

Publicerad den 04.12.2020, admin

Vad händer i RSMH:s anhörigprojekt? Intervju med projektledare, Emil Åkerö.

Läs mer

Anhörigprojektet uppmärksammas av Nka

Publicerad den 28.04.2021, Hanna Schubert

Nka uppmärksammar anhörigprojektet på sin hemsida.

Läs mer