Stöd vårt arbete!

I mer än 50 år har Riksförbundet för Social och Mental Hälsa motarbetat fördomar och stöttat våra medlemmar till ett värdigt liv.

När du blir medlem hjälper du oss att ta en större plats i debatten och vår chans att påverka blir därmed också större. Ditt medlemskap hjälper oss att hjälpa! Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma!

Aktiv fritid för bättre mående

Till Aktiv Fritids lokal på Kungsholmen kan du komma för att grilla eller ha filmkväll. Hos oss kan du växa och utvecklas tillsammans med andra i samma situation.

Aktiv Fritid är ett projekt som ger stöd och vägledning till dig som är ensam eller känner oro, stress eller ångest i vardagen. Vi riktar oss till unga vuxna mellan 16 och 40 år i Stockholmsområdet. Hos oss hittar du en accepterande miljö där du kan växa och utvecklas. En aktiv fritid är ett bra steg på vägen till återhämtning och en god psykisk hälsa. Här kan du läsa mer.

Gratis att vara med

Hos Aktiv Fritid utför vi en till två aktiviteter i veckan tillsammans, antingen i vår lokal eller ute på stan. Vi har till exempel grillat, bowlat, haft filmkväll, gått på Gröna Lund och mycket annat. Allt är kostnadsfritt för dig. Vi har också haft sommarläger, bland annat på Bosön och Alnö utanför Sundsvall.

Kom gärna med egna idéer

Vi har aktivitetsledare som förbereder och genomför aktiviteterna. Deras roll är att skapa förutsättningar så att gruppen trivs och att aktiviteterna genomförs på ett bra sätt. Vi uppmuntrar alltid nya idéer, så du kan själv komma med förslag på aktiviteter som du tycker att vi ska ha. 

Hitta hit

Vår lokal ligger på Sankt Göransgatan 114 på Kungsholmen i Stockholm. Närmsta tunnelbana är Fridhemsplan eller Stadshagen.